Despre noi

Campionatele Mondiale 2022

 

La CM 2022 de la Praga seniorii au obținut locul 4 la proba de simplu, locul 5 la dublu și locul 7 la triplu. Lotul României: Florin BOZGA, Cosmin VÂTCĂ, Theodor LELCU, Paul BONCHEȘ, Andrei HAȚIEGAN, Ionuț BICA, antrenor Daniel SĂSĂRMAN.

Campionatele Mondiale 2018

Despre noi

La CM 2018 de la Cluj-Napoca seniorii au obținut locul 6 la proba de simplu și medaliile de bronz la dublu și triplu. Lotul României: Alin BĂLAN și Florin BOZGA (JSF Cluj), Tiberiu OSZTIAN (VIctory Cluj), Ioan CREȚ (Futnet Oradea), Claudiu BORZ, Mark MOCAN, Silviu CRIȘAN și Flaviu SEICHE (Simex Șimleul Silvaniei), antrenor Daniel SĂSĂRMAN.

Misiune si Viziune

Futnet Romania

Futnet România înseamnă oameni dedicați care vor să facă ceva concret pentru dezvoltarea tenisul cu piciorul din România. Înseamnă jucători și antrenori care doresc să ducă acest sport deosebit de popular în România în elita mondială, duelându-se cu cei mai buni adversari, în fața unor săli pline

<p>Futnet Romania</p>
<p>Până în anii 90 toți copiii jucau tenis cu piciorul pe terenuri improvizate și cu reguli care difereau de la un cartier la altul.</p>

Despre Futnet

Până în anii 90 toți copiii jucau tenis cu piciorul pe terenuri improvizate și cu reguli care difereau de la un cartier la altul.

Cehii au inventat acest sport în anul 1921 când jucătorii de la echipa de fotbal Slavia Praga întindeau o sfoară și jucau tenis peste ea. Azi cehii sunt națiunea numărul 1 în lume în acest sport având o Federație Națională încă din 1963. În Cehia sportul se numește NOHEJBAL și se joacă în mod tradițional cu două căderi.

Coreea de Sud a început să practice acest sport în anii 60 când soldații au început să practice acest sport ca mijloc de recreere. Sportul tradițional în Coreea de Sud se chemă JOKGU și se joacă în mod tradițional 4 contra 4 jucători și mingea poate sa cada de 2 sau chiar 3 ori. În Coreea de Sud sunt aji peste 4 milioane de practicanți iar peste 1 milion sunt înregistrați în mod oficial în peste 1.000 cluburi.

Management

Echipa de management a Futnet România dezvoltă strategii pentru a face tradiționalul tenis cu piciorul SPORTUL TUTUROR!

Sorin Bogdan

Sorin Bogdan

Președinte

Membru fondator și inițiatorul proiectului Futnet România în 2014. Din 2018 este membru în Biroul Executiv al Federației Internaționale de Futnet – UNIF.

Daniel Săsărman

Daniel Săsărman

Director tehnic

Membru fondator al Asociației de Futnet și membru în Comitetul Tehnic al UNIF. A condus echipa națională de futnet de senior cât și de fete cu rezultate foarte bune.

Carina Bogdan

Carina Bogdan

Secretar general

Cel mai nou membru al echipei de management s-a achitat cu succes de sarcina organizării operaționale a Campionatelor Mondiale de Futnet Cluj-Napoca 2018.