Futnet Logo
  • romana
  • english

Futnet Romania
Afiliat la unifut
side-menu

Victorie senzațională! 3-2 cu Cehia în Cupa Națiunilor

02 Septembrie 2018

Echipa națională de futnet a României a repurtat o victorie spectaculoasă în meciul inaugural al Cupei Națiunilor. Tricolorii i-au învins pe cei mai buni din lume, Cehia, cu scorul general de 3-2, într-o partidă care a avut loc la baza sportivă Gheorghieni din Cluj-Napoca. 

Partida a fost compusă din două meciuri de simplu, două de dublu și unul de triplu, echipa noastră neavându-l la dispoziție pe cel mai valoros jucător al momentului, Georgel Bobiș, care este indisponibil. 

În simplul de deschidere, Nagy Darius l-a învins cu arme tactice pe Petr Vitt, revenind spectaculos după un prim set pierdut. Scorul final al meciului a fost 2-1 (5-11, 11-7, 11-9) în favoarea jucătorului român, care s-a remarcat nu doar prin varietatea loviturilor, ci și prin cei patru ași reușiți în partidă.  

A urmat un joc de dublu foarte spectaculos, în care tandemul nostru a fost compus din Nagy Darius și Alex Sorean. De partea cealaltă a fileului, experimentații Jiri Doubrava și Jakub Mrakava au intrat mai bine în meci, câștigând primul set. Tricolorii au revenit, relațiile de joc s-au consolidat, iar loviturile au început să aibă eficiență. Rezultatul a fost aproape tras la indigo față de meciul de simplu, România impunându-se după ce a întors tabela, cu scorul de 2-1 (7-11, 11-4, 11-8). 

Cehii au rămas în partidă după ce au învins la triplu cu 2-0 (14-12, 11-8). Oaspeții au fost permanent la timonă, însă băieții noștri au micșorat diferența pe finalurile de set. Mai mult, în primul set am avut chiar 11-0. Triplul nostru a fost alcătuit din Vasile Sorean junior, Alex Sorean și Alin Bălan, în timp ce vizitatorii s-au bazat pe tripleta Ondrej Vitt, Jan Sykora și Jiri Doubrava. Spectaculos a fost duelul trăgătorilor, Alin Bălan câștigând majoritatea duelurilor la fileu. Acest fapt a impus o mutare tactică, cehii retrăgându-l pentru atacuri, pe Doubrava, undeva la 3 metri distanță de fileu. În echipa noastră a fost introdus și Florin Bozga. 

Meciul al patrulea în ordine cronologică a fost tot de dublu, Vasile Sorean junior făcând cuplu cu Alin Bălan. Cehii au răspuns cu doi jucători valoroși Petr Vitt și Jakub Mrakava. Ai noștri s-au completat de minune și, după câteva mingi de reglaj, relația de joc s-a închegat. Astfel, s-a propus un reviriment fantastic, de la 4-8, fructificat prin câștigarea primului set.  A doua manșă s-a dus în prelungiri, însă deznodământul ne-a fost favorabil, principala armă cu care i-am surprins pe valoroșii parteneri de întrecere fiind rocada care l-a adus pe Vasile Sorean junior pe post de trăgător, rolul de ridicător revenidindu-i lui Alin Bălan. Aici trebuie să admitem că în setul al doilea cehii au avut 10-9, însă Vitt a atacat de trei ori la rând greșit, trimițându-ne puncte în statistică. 

România s-a impus cu scorul de 2-0 (11-9, 12-10), câștigând astfel al treilea punct, cel necesar și suficient pentru victoria de partidă. 

Ultimul simplu, Alex Sorean - Ondrej Vitt, a avut o miză redusă, doar pentru stabilirea rezultatului final. Alex Sorean a făcut o figură frumoasă, reușind să ia un set, dar în decisiv nu a mai avut prospețimea necesară să preia și să atace. Cehul s-a impus cu 2-1 (11-7, 9-11, 11-2) însă România a câștigat partida cu 3-2. 

Antrenor principal al echipei tricolore a fost Vasile Sorean, iar rezervă neutilizată Denis Purja. 

România conduce în clasamentul Cupei Națiunilor, următorul duel programat fiind tot la Cluj-Napoca, pe 6 octombrie, cu Slovacia. 

Partida a fost transmisă în direct și în exclusivitate la Look Sport. 

Victorie senzațională! 3-2 cu Cehia în Cupa Națiunilor

Parteneri

Parteneri media