Futnet Logo
  • romana
  • english

Futnet Romania
Afiliat la unifut
side-menu

UNIF va organiza în acest an o nouă competiție interțări cu primele 3 națiuni all-time în acest sport: Cehia, Slovacia și România

27 Ianuarie 2018

La Bratislava, în Slovacia, a avut loc în ședință de lucru la care au participat reprezentanții României, Slovaciei, Cehiei și UNIF, propunerea României, ca anual să se organizeze o competiție internațională rezervată echipelor naționale, a fost adoptată în unanimitate.

Președintele Asociației Futnet România, Sorin Bogdan, a susținut ideea înființării acestei competiții, în scopul promovării futnetului, înaintea Campionatelor Mondiale pe care Clujul le va găzdui în luna noiembrie. 

România, Cehia și Slovacia vor juca în sistem tur-retur, într-o competiție pe echipe. O partidă va fi compusă din două meciuri de dublu, două de simplu și unul de triplu, respectându-se formatul utilizat în ediția 2017 a Campionatului României.

În acest an, cele șase etape vor avea loc în lunile septembrie și octombrie, intenționându-se ca partidele organizate în România să fie transmise în direct pe un post național de televiziune. Nu este exclus ca această idee de competiție să se dezvolte, având acordul UNIF, în organizarea unui Campionat Mondial pe echipe, cu desfășurare anuală.

”Consider că este un mare pas înainte pe calea promovării futnetului. Având ore de transmisiuni televizate, ne va fi mai ușor să atragem și sponsori. De asemenea, am constatat că partidele pe echipe sunt foarte spectaculoase și, având o durată predefinită, pot intra mai ușor în grila de program a unei televiziuni”, a declarat Sorin Bogdan, la finele întrevederilor.

Partea cehă a mai înaintat și ideea organizării unei competiții europene intercluburi, gen Euroliga de baschet masculin sau Liga Campionilor la fotbal.

Detaliile exacte urmează să se stabilească în scurt timp. 

Parteneri

Parteneri media