Futnet Logo
  • romana
  • english
  • hungary
  • czech

Futnet Romania
Afiliat la unifut
side-menu

A futnetről

Egy kettöbe osztott 1,10m mes plászával való sátorban, belül vagy kivül, két scapat mely egy, kettÅ‘ vagy három jatékosból van alkotva melynek célja hogy nyerjenek egy pontot a labdát megutve a test bármely reszével a kesek kivetelevel ugy, hogy az ellenfél területere essen egy olyan módon amely megneheziti az ellenkezÅ‘ csapatnak, hogy átforditsák a plászán.

Szabalyok és elvel

A futnetben létezik három elv mely meghatározza a jatékosok számát: egyedul, dupla vagy három. Az alapvetÅ‘ szabályok meg vannak határozva a Futnet szabályai szerint:

Egyedul: egy játékos, két érintésig, egy ugrás mindegyik kategoriánál, a pálya méretei 9m*12,8m.

Dupla: két játékos, egész három érintésig ( de nem végez két egymás utan kovetÅ‘ érintést ugyanaz a játékos), egyetlen ugrás engedélyezett a férfiak számára és kettÅ‘ a nok meg a gyerekek számára, a pálya méretei 9m*12.8m.

Három: három játékos, egész három érintésig ( de nem végez két egymás utan koveto érintést ugyanaz a jakétos), egy ugrás engedélyezett a férfiak számára es kettÅ‘ a nÅ‘k meg gyerekek számára, a pálya méretei 9m*18m.

Teren

A labda és a pontozási rendszer:

A futnet labda emlékeztethet a foci labdára mint mérete szerint, de meg van ragasztva és 32 alkalmazásbol van formálva, fehér-fekete, mubÅ‘rbÅ‘l keszult es ha helyesen van felfujva akkor fél méternél is magasabbra kell ugorjon.

A csapat kap egy pontot minden egyes alkalommal mikor a ellenfél szabálytalanságot kovet el, mint például: átadja a labdát a háloba, kiüti a labdát a pályán a kivül, elérintik a hálót, ugyanaz a játékos élerinti a labdát ketszer egymás utan, elerinti a labdat a kezével nagy karjaval.

Ahhoz hogy megnyerjék a meccset a csapat meg kell nyerjen két szettet.Egy szett meg van nyerve az a csapat álltal amely elsÅ‘ként kapott 11 pontot es minumim 2 ponttal vezetett vagy az eslo eredmenyek 15 ponttal.

Parteneri

Sponsori

Parteneri media